Како да се инсталира ласерската цевка на CO2 ласерската машина и да се одржува?

2022-09-01

Ласерот со стаклена цевка CO2 е исто така гасен ласер, кој обично е направен од тврдо стакло и генерално прифаќа едноставна структура со слој и ракав.Највнатрешниот слој е цевката за испуштање, вториот слој е чаурата за ладење на водата, а најоддалечениот слој е цевката за складирање гас.Ласерската цевка е најкритичната компонента на гасниот ласер, кој користи гас како работна супстанција за генерирање на ласерска светлина.

 

一、Како да ја инсталирате ласерската цевка?

 

1-ви, кога клиентот ја инсталира нашата ласерска цевка во ласерската машина, треба лесно да се постапува со него, Оптималното растојание помеѓу излезот на светлината на ласерската цевка и првиот рефлектор е 2,5-5 см.

 

2-то, двете потпорни точки на ласерската цевка треба да бидат на точката од 1/4 од вкупната должина на ласерската цевка, да се избегне локалниот стрес и да се инсталира изолационен чаур на високиот напон на ласерската цевка.

 

3-ти, При инсталирање на цевката за вода за ладење, принципот на „низок влез и висок

излезот“ треба да се усвои, односно излезот на вода од крајот на висок притисок на ласерската цевка се смета како влез на вода вертикално надолу, а излезот на вода од излезот на светлината на ласерската цевка се смета како излез на вода вертикално нагоре. .

 

4. Внимавајте откако ласерската цевка ќе се наполни со вода за да се осигурате дека водата за ладење е исполнета со цевката за ладење и нема меурчиња во цевката.

 

5-ти, за време на процесот на дебагирање, прилагодете ја рамката за поддршка на ласерот или ротирајте ја ласерската ориентација за да го постигнете излезниот ефект, а потоа поправете го ласерот.

 

6-ти, внимавајте да го заштитите излезот на светлината од ласерската цевка и избегнувајте чад што се создава за време на дебагирањето на оптичката патека да не се распрсне на површината на излезот за светлина, што ќе предизвика површината на леќата на копчето што емитува светлина да биде загадена, а излезната моќност на светлината ќе се намали.Можете да користите впивачка памучна или свилена ткаенина натопена во безводен алкохол за нежно да го избришете излезот на светлината.површина на леќата.

 

Како да се одржи ласерската цевка?

 

1-ви, водата на чилерот за вода мора да биде чиста вода, која треба да се менува еднаш неделно во лето и еднаш на секои две недели во зима 

 

2-то, Во работна средина под 0°C во зима, празнете ја водата за ладење во ласерската цевка по секоја употреба за да спречите замрзнување и замрзнување на ласерската цевка.Или заменете ја водата со антифриз.

 

3-ти, Откако ќе се вклучи ладилникот за вода, на ласерската цевка се дозволува да се напојува за да се спречи ласерската цевка да емитува светлина и да предизвика пукање на ласерската цевка.

 

4., Различните моќи поставуваат различни струи, ако струјата е превисока (по можност помала од 22 ma), тоа едноставно ќе го скрати работниот век на ласерската цевка.Во исто време, најдобро е да се спречи долготрајна работа во состојба на гранична моќност (користете моќност под 80%), што исто така ќе го забрза скратувањето на работниот век на ласерската цевка

 

5-ти, По долготрајна употреба, седиментот се депонира во ласерската цевка.Најдобро е да ја извадите ласерската цевка и да ја исчистите со вода колку што е можно повеќе, а потоа повторно да ја инсталирате за употреба.

 

6-ти, Не користете ја ласерската цевка во време со грмотевици или во влажна средина за да спречите оштетување на високонапонскиот крај на ласерската цевка поради палење на високонапонскиот крај на ласерската цевка.

 

7. Кога машината не е во употреба, исклучете ја целата моќност на машината, бидејќи перформансите на ласерската цевка исто така ќе се изгубат кога ќе се вклучи напојувањето.Работниот ефект на ласерската машина е главно функција на ласерската цевка, но таа е дел што носи, па затоа мора добро да се одржува за да ја направи машината повредна.

 

svg
цитат

Добијте бесплатна понуда сега!